VšĮ Kūno laboratorija 2020 metų rugsėjo mėnesį sėkmingai baigė įgyvendinti Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Sporto rėmimo fondo lėšomis dalinai finansuojamą sporto projektą „Fizinio aktyvumo paslaugų plėtra Visagino savivaldybėje“!

Projekto tikslas buvo - skatinti Visagino savivaldybėje gyvenančių vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų reguliarųjį fizinį aktyvumą.

Buvo nustatytas vienintelis uždavinys - sukurti naują fizinio aktyvumo paslaugą Visagino savivaldybėje, pagal kurį numatyta viena veikla – įsigyti Kangoo Jumps batus ir pradėti teikti naują paslaugą Visagino savivaldybės gyventojams.

VšĮ Kūno laboratorija direktorė pati susipažinus su Kangoo Jumps batais, liko sužavėta ir pradėjo svajoti apie tokią galimybę savo mieste – Visagine. Nors Visaginas ir garsėja, kaip sporto miestas, jis vis dar negali pasiūlyti gyventojams naujų idėjų fiziniam aktyvumui. Didžiuose miestuose ir ne tik jau visų pajėgumu buvo vykdomos treniruotės su Kangoo Jumps batais. Visagine dar 2018 metais nebuvo tokio novatoriško ir interaktyvaus būdo skatinti fizinį aktyvumą, todėl Jekaterina tikėjo, kad bus didelis suinteresuotumas, kuris pritrauks daugiau suaugusių, vaikų bei jaunimo į sportą.

Sportas su Kangoo Jumps batais yra labai universalus. Daug kitų sporto šakų yra netinkamos vaikams ir suaugusiems dėl traumų galimybių, o su šiais batais apsaugo stuburą nuo traumų, bei sumažina apkrovą kelių sąnariams net 80 proc. Užsiėmimai vaikams lavina motorinius įgūdžius ir pagrindinius judėjimo būdus, formuoja teigiamą požiūrį į fizinę veiklą; erdvinę orientaciją; skatina sveiką gyvenimo būdą, gerina pasitikėjimą savimi ir individualias iniciatyvas, motyvuoja komandinį darbą, padidina sąnarių mobilumą, mažina nutukimą, nuobodulį, yra smagios.

Projekto pradžioje buvo įsigytos 30 porų suaugusiųjų Kangoo Jumps batų. Kadangi organizacijas turėjo 10 savų vaikiškų batų todėl nuo lapkričio 4 d. prasidėjo užsiėmimai vaikams. Nuo lapkričio 25 d. prasidėjo užsiėmimai jaunimui ir suaugusiems. Dėl veiklos efektyvumo buvo nuspręsta suformuoti ne dvi grupes, kaip buvo planuota, o keturias - tuo siekiant ne tik efektyvumo, bet ir padidinti dalyvių skaičių. Be to vaikams ir jaunimui - numatyti skirtingo tipo užsiėmimai. Vaikams iki 12 metų užsiėmimai pagal Kangoo Jumps Discovery programą - labiau nukreipta į žaidimus, estafetes ir t.t. Jaunimui kaip ir suaugusiems programa sudaryta pagal Kangoo Power ir Dance programą. Viso projekte sudalyvavo - 30 suaugusiųjų ir 20 vaikų ir jaunimo. Projektas sulaukė labai didelio susidomėjimo - suaugusiųjų norinčių eilė yra apie 30 asmenų užregistruotų ir apie 50 dar, kurie jau nesiregistravo, nes sulaukti eilės tikimybė maža.

Projekto pabaigoje, iš sutaupytų lėšų buvo įsigytos dar trys poros vaikiškų batų, spinta batų laikymui bei šiuolaikiškos sporto grindys.

Dėka visos įsigytos įrangos, organizacija pradėjo teikti visiškai naują Visagino savivaldybės gyventojams fizinio aktyvumo paslaugą, kuri dėka naujo projekto, taip pat finansuojamo iš Sporto rėmimo lėšų buvo pratęsta. Atsižvelgiant į didelę paklausą naujame projekte jau ne 4, o 7 grupės buvo suformuotos toliau skatinant Visagino savivaldybės gyventojus reguliariai sportuoti!

VšĮ Kūno laboratorija iš visos širdies dėkoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai už suteiktą galimybę ir Švietimo mainų paramos fondui už visokeriopą pagalbą!!!